ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

104.846

Συνολικός Αριθμός ιατρικών επισκέψεων

329

Συνολικός Αριθμός εργαζόμενων στο προσφυγικό

171

Συνολικός Αριθμός φιλοξενούμενων στο Κέντρο Υποδοχής Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο

155

Συνολικός Αριθμός φιλοξενούμενων στο Κέντρο Υποδοχής Ευάλωτων Αιτούντων Άσυλο

120

Συνολικός Αριθμός φιλοξενούμενων στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων

Σε όλη τη διάρκεια του 2017 οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν για μία ακόμα χρονιά στο πλευρό των πιο ευάλωτων πληθυσμών και κοινωνικών ομάδων. Οι πρόσφυγες συγκαταλέγονται αδιαμφισβήτητα μέσα σε αυτούς. Πιστοί στην ιδέα ότι κάθε ανθρώπινο ον πρέπει να έχει πρόσβαση στην περίθαλψη, οι Γιατροί του Κόσμου κατάφεραν να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε όλη την Ελλάδα.
Συνεχίστηκε η καθημερινή παρουσία σε τέσσερις γεωγραφικές περιοχές της ενδοχώρας και σε περισσότερες από δεκαπέντε δομές φιλοξενίας προσφύγων, ανακουφίζοντας καθημερινά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί άνθρωποι ξεριζωμένοι από της πατρίδες τους.  
Κατά το έτος 2017 οι Γιατροί του Κόσμου λειτούργησαν 3 στεγαστικές δομές για περιπτώσεις αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων. Δίνοντας έμφαση στην ολιστική προσέγγιση υποστήριξης, όλες οι δομές των ΓτΚ παρείχαν σε καθημερινή βάση, υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, αξιοπρεπείς συνθήκες ατομικής υγιεινής και διαβίωσης, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νομική συνδρομή, εκπαίδευση και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καλύπτοντας έτσι όλες τις βασικές ανάγκες αυτών των πολύ ευάλωτων ανθρώπων, οικογενειών και ασυνόδευτων  παιδιών που αναζητούσαν προστασία στην Ελλάδα.

Κέντρο Υποδοχής Ευάλωτων Αιτούντων Άσυλο
63,2%
Άνδρες
36,8%
Γυναίκες
Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων
100%
Άνδρες